Online support

+ Cloud oplossing

Cloud oplossingen en Cloud computing.

Steeds meer bedrijven overwegen over te gaan op een cloud oplossing/cloud computing. Vaak doen ze dit om goed reden maar ook omdat het modern is en ze het gevoel hebben niet achter te willen blijven. Wij geven MKBers, stichtingen en verenigingen advies welke optie het beste voor hen is. We analyseren samen met u wat voor u de echte voordelen en de eventuele nadelen zijn van een Cloud oplossing en geven een gedegen advies.

Voordelen van een Cloud oplossing

Je kan documenten eenvoudig delen met collega’s of met derden. Documenten hoeven zo minder heen en weer gestuurd te worden en dus minder verschillende versies. De meeste gebruikte Cloud oplossingen zijn van Microsoft met dienst Office 365 en Google met Google Apps for Business

Afhankelijk van de gekozen Cloud oplossing heb je minder te maken met programma updates, is de beveiliging voor een belangrijk gedeelte al verzorgt bij de aanbieder van de deze diensten zoals Microsoft en Google. Hierdoor nemen vaak de kosten voor het onderhoud behoorlijk af.

Ook heb je in de meeste gevallen van een Cloud oplossing geen eigen server meer nodig. Hiermee wordt ook aanzienlijke kostenbesparing mee bereikt. Het is echter wel verstandig om de maandelijkse kosten voor een cloud oplossing goed te vergelijken tegenover de kosten die je gemiddeld per maand kwijt bent aan een eigen server. CompuTrack rekent dit graag voor uw situatie uit.

Uitbreiden, groei of juist krimp van uw bedrijf. Dit is een van de grote voordelen van Cloud computing, of u nu wilt uitbreiden of juist gaat krimpen een Cloud oplossing is eenvoudig en snel aan te passen aan de omvang van uw bedrijf.

Zijn er ook nadelen bij een Cloud oplossing en Cloud computing

Je bent meer dan bij een eigen server afhankelijk van een snelle en altijd beschikbare internet verbinding. Werkt u bedrijf ook regelmatig met grootte bestanden dan moet je beschikken over een zeer snelle internetverbinding zowel in als uitgaand. Gelukkig is het zo dat ook voor het MKB, stichtingen en verenigingen een snelle internet verbinding steeds beter bereikbaar wordt.

Ook de aanbieders van Cloud oplossingen hebben wel eens een storing. Veelal zullen zij er alles doen om de diensten weer zo snel mogelijk beschikbaar te stellen maar u of uw netwerkbeheerder heeft daar nauwelijks tot geen invloed op.

Daarnaast zijn er bedrijven die zich zorgen maken over waar nu precies hun data/documenten worden opgeslagen en wie eventueel toegang kan krijgen. Deze discussie gaat over wetten die per land kunnen verschillen en waarbij overheden al dan niet bepaalde rechten hebben om zich zelf toegang te verschaffen tot deze data.

Visie van CompuTrack

CompuTrack ziet vooral de voordelen van een Cloud oplossingen en Cloud computing. Is het voordeel voor uw bedrijf  bij een Cloud oplossing echter gering dan zullen we u adviseren om voor een lokale of een gecombineerde oplossing te kiezen.

Verzorgingsgebied cloud oplossingen en cloud computing

Wij  verzorgen cloud oplossingen en cloud computing voor het MKB, stichtingen en verenigingen met twee tot dertig medewerkers in en om de regio Utrecht. Onze expertise ligt voornamelijk bij oplossingen van Microsoft cloud oplossingen zoals Office 365, en Google cloud oplossingen bijvoorbeeld  Google Apps. Daarnaast beschikken wij ook over een aantal eenvoudige kleinschalige cloud computing en cloud oplossingen.

Voor meer informatie inzake Cloud oplossingen en Cloud computing kunt u de webpagina’s van Microsoft Office 365 en Google Apps bezoeken. Natuurlijk kunt u ons ook uitnodigen voor een vrijblijvend adviesgesprek, neem dan contact op met Fred de Groot, mobiel 06 1514 9437 of per mail Fred@CompuTrack.nl

 

+ Contact

Zandweg 144
3454 HA De Meern

Tel: 06 – 15149437
Info@CompuTrack.nl

Disclaimer | Algemene voorwaarden

Onze business partner: